Over mij

Ik ben Miriam en ik houd van koken en lekker eten. Lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden, daar word ik blij van. Ik ontspan met yoga en meditatie. Verder wandel ik graag; dansen doe ik veel te weinig. Ik ben getrouwd met Joost en trotse moeder van onze dochter en twee zoons. We zijn dol op knuffelen, spelletjes en Italië!

Ik studeerde plantenveredeling in Wageningen. Daarna werkte ik 20 jaar in het kwekersrechtonderzoek aan nieuwe plantenrassen. Totdat ik voelde dat dit niet langer bij me paste. Ik nam uiteindelijk ontslag zonder een plan te hebben. Spannend. Alles in mij vond bovendien dat ik zo snel mogelijk een nieuwe carrière moest starten. Hup door! Twee weken later lag ik met een alvleesklierontsteking in het ziekenhuis. Dat raakte me meer dan alleen fysiek, mijn vader overleed een paar jaar daarvoor aan alvleesklierkanker. Heel frustrerend vond ik het dat ik na een paar dagen weer naar huis mocht zonder dat de dokter een oorzaak had gevonden. Iets veranderen hoefde óók niet, hoogstens wat voorzichtig zijn met alcohol. Maar als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En ik wilde dit niet nog een keer!

Dus ging ik zelf op zoek. Met hulp veranderde ik mijn voeding en dat leverde me zo veel op: minder opgeblazen buik, regelmatiger stoelgang, beter slapen, minder angstdromen, rustiger menstruatie en minder stemmingswisselingen. Een proces van leren luisteren naar mijn lichaam. Daarna pas kwam er ruimte voor iets nieuws. Ik volgde de OERsterk coachopleiding en dat was precies wat ik leuk en boeiend vind! Over lichaamsprocessen, en waarom het logisch is dat veranderen moeilijk is. En dat preventief leven een slimme keuze is. Want waarom zou je afwachten tot je ziek wordt, en afhankelijk van dokters en medicijnen, terwijl je je gezondheid (toch grotendeels) in eigen hand kan nemen?!

Dus dat is wat ik nu ben: OERsterk coach. Klaar om met jou op weg te gaan naar jouw gezonde leefstijl!

Miriam van der Wee
Oprichter Miriam’s Leefstijlstappen & leefstijlcoach
Gecertificeerde coach in gezondheidsmanagement

OERsterk coach logo

OERsterk

Je leefstijl omvat alles wat met jouw ontspanning, slaap, voeding, beweging en zingeving te maken heeft. Onze huidige leefstijl staat ver af van hoe onze voorouders leefden. Helaas zijn onze genen maar beperkt mee-geëvolueerd. Door deze mismatch leiden tegenwoordig veel mensen aan ziektebeelden die we tot 100 jaar geleden nauwelijks zagen. Met OERsterk pas je jouw leefstijl aan aan je genen zodat je langer fit en gezond blijft.

Bewezen succesvol

Wat zeggen cliënten over mij

“Veel klachten weg”

De gesprekken met Miriam lopen zeer prettig. Duidelijke uitleg en informatie over de voeding en ze geeft alle ruimte om samen aan het probleem te werken.

Persoonlijk ben ik al van een groot gedeelte van mijn klachten af, daar ben ik uiteraard heel blij mee.

Zeker aan te raden om eens op gesprek te gaan en te horen wat zij kan doen voor je. 

 

Brigitte (46)

“Heel blij met je hulp”

Je kan goed luisteren, tips geven, mij in mijn waarde laten. Ook ben je eerlijk. Je hebt veel kennis en je kijkt naar de persoon en past je advies daarop aan. Heel blij met je hulp!

 

Vanessa (40)

Mijn recente blogartikelen

Welterusten!

Welterusten!

Slapen, mmmmmm. Het kan zo heerlijk zijn. Makkelijk in slaap vallen en de hele nacht doorslapen....

Lees meer